Nieuwsbrief (05-2018) Fulco's Vocaal Festival 2018
Beste zangvrienden,
Hierbij ontvangt u de 5e Nieuwsbrief over het Fulco’s vocaal festival van 26 mei aanstaande.
WIST U dat op Het FESTIVAL
- De gehele dag een golfkar beschikbaar is om mensen die wat slecht te been zijn naar de zanglocaties te brengen ( telefonisch bereikbaar  06 36116592)
- Op de zanglocaties flesjes water zijn voor alle deelnemende de koorleden;
- Er die dag meer dan 1800 zangers actief zijn;
- Op iedere locatie een locatiemanager is om al uw vragen te beantwoorden.
- De horeca klaar staat u te ontvangen;
- Dat op de vele terrassen het heerlijk vertoeven is en een grote toeloop wordt verwacht;
- Hierdoor uw bestelling soms even wat langer duurt en de koorleden hiermee wel rekening moeten houden in verband met het programma;
- Officiële opening is om 10.30 uur Overtoom 1
- Er om 17.00 uur op de Overtoom een gezamenlijke slotmanifestatie is, waarvoor alle koren zijn uitgenodigd. Er wordt voor gezorgd dat deze teksten op de dag zelf in print aanwezig zijn.
Parkeren Touringcars.
Voor Koren die ons Festival komen bezoeken met een touringcar, hebben wij het goede nieuws, dat in overleg met het Gemeentebestuur er een aantal parkeerplekken aan de Podiumweg  zijn gereserveerd. Dit is op loopafstand van de het Fulcotheater, al waar de koren zich moeten melden.
In verband met de reservering verzoeken wij de koren ons per e-mail aan te geven of zij hiervan gebruik willen maken.
Op de dag zelf kunnen zij bij de ontvangsttafel in Fulcotheater de ontheffingsvergunning in ontvangst nemen, die in de touringcar zichtbaar moet worden neergelegd.
Route Podiumweg
Zodra  u IJsselstein inrijdt, volgt u de Weg der Verenigde Naties en ga bij de eerste rotonde de  Baronieweg op.
Volg deze tot spoorovergang en ga dan hierna direct rechts af de Podiumweg op. Aan de linkerzijde bevinden zich de tijdelijke bus parkeerplaatsen.
Het navigatiesysteem  zal u er waarschijnlijk direct heenleiden.
Parkeren in IJsselstein
Komt u met de auto dan is er een mogelijkheid uw auto gratis te parkeren op de Heemradenlaan
 (sportvelden Groenvliet) . Dit is 15 minuten lopen van het Fulcotheater.
Hiernaast kunt  u parkeren in de Parkeergarages Eiteren en Overtoom . Al deze parkeerlocaties zijn ook aangegeven op de eerder gemailde plattegrond van IJsselstein.
Wij zijn er klaar voor en kijken uit naar uw komst.
Namens het projectteam Fulco’s vocaal festival.

Nieuwsbrief (04-2018) Fulco's Vocaal Festival 2018
Beste zangvrienden,
Wij zijn ontzettend blij en ook een beetje trots dat wij u separaat met deze nieuwsbrief ook de definitieve indeling van ons programma voor  26 mei a.s. kunnen mailen.
Wij hebben geprobeerd alle wensen van de deelnemende koren te honoreren en daar zijn wij voor een groot gedeelte in geslaagd.

Na de start van het  opstellen van het optreedschema werden wij helaas geconfronteerd met een aantal afmeldingen, waardoor de vaak onderschatte puzzel van het in elkaar zetten van dit programma weer in duigen valt.

55 koren gaan dit  jaar optreden op 10 verschillende locaties met ongeveer 1800 zingende deelnemers. Uiteraard worden zij vergezeld  van koorbegeleiding,  familie en fans, zodat wij te samen met enkele duizenden mensen ook dit jaar weer gaan genieten van een geweldig Korenfestival.

Om het uitgebreide programma en het hierin opgenomen strakke schema in goede banen te kunnen leiden, hebben wij enkele REGELS opgesteld, met het dringend verzoek deze op te volgen.

1 -  Wij verzoeken ruim voor uw optreden, zich  te melden bij de info- en  inschrijfbalie in het
Fulcotheater Overtoom 1 IJsselstein.
Wij weten dan dat u er bent en  hier ontvangt u ook de programmaboekjes en eventuele andere relevante info.

2 - Belangrijk voor het goed laten verlopen van ons festival is, dat ieder koor zich aan de afgesproken tijd houdt van 30 minuten per optreden. Dat wil zeggen dat u binnen deze tijd moet aan- en aftreden en zingen.

Op iedere locatie zijn locatiemanagers van het ons Festival aanwezig. Herkenbaar aan hun outfit, die u bij het handhaven van het schema graag zullen helpen.
Wij verzoeken u, in het belang van een goed programmaverloop,  hun aanwijzingen prompt op te volgen.
Over de voorzieningen per locatie raadpleegt u onze website onder locatievoorzieningen. Heeft u meer voorzieningen nodig dan kunt u die het beste zelf meenemen om teleurstellingen en improvisatie te voorkomen.
Op alle locaties zijn flesjes drinkwater voor de deelnemende koren aanwezig, beschikbaar gesteld door de JUMBO IJsselstein.

De officiële opening is om 10.30 uur door onze hoofdsponsor de RABOBANK met aansluitend een gezamenlijk optreden van de Lekzangers en het Fulco’s Regionaal Mannenkoor samen meer dan 100 zangliefhebbers.

De afsluiting is om 17.00 uur voor Fulcotheater Overtoom 1 met een gezamenlijke slotmedley van voor iedereen bekende muzikale hits. Wij nodigen alle koren uit hieraan deel te nemen.

Er wordt gezorgd dat deze meezingstukken op print voor u aanwezig zijn.
Uw aanwezigheid bij de opening en slotmanifestatie wordt zeer op prijs gesteld.
In onze volgende en laatste nieuwsbrief zullen wij u informeren over de laatste ontwikkelingen en de mogelijkheden voor parkeren van zowel particulieren auto’s als de touringcars.
Wij begroeten u op 26 mei graag in onze historische binnenstad van IJsselstein en laten we hopen op mooi weer.

 

Wilt u iets meer weten over IJsselstein kijk dan op www.uitinijsselstein.nl

Projectgroep Fulco’s vocaal festival
Nieuwsbrief (03-2018) Fulco's Vocaal Festival 2018
In onze tweede nieuwsbrief lieten wij u weten dat wij het aantal zanglocaties hebben uitgebreid, zodat er dit jaar 55 koren kunnen optreden.
Graag nemen wij  u mee langs deze locaties, opdat ook de koren, die dit jaar voor het eerst ons Festival bezoeken, een goede indruk krijgen. De zanglocaties staan aangegeven op de plattegrond, die in het programmaboekje wordt opgenomen en nu al op onze website staat.
LOCATIE 1 HET FULCOTHEATER
Je zou kunnen zeggen dat dit onze thuisbasis is en voor dit Festival de Centrale plek.
In de entreehal hebben wij onze ontvangstbalie waar de koren zich kunnen melden.
Ook wanneer er gedurende dag vragen zijn aangaande het Festival, zijn de gastvrouwen gaarne bereid u zoveel mogelijk te helpen.
Na de ontvangstbalie komt u vervolgens in het Theatercafé, waar u even een lekkere kop koffie kan nemen, om vervolgens door te gaan naar de grote Theaterzaal, waar u hetzij gaat optreden, hetzij ontspannen kan gaan genieten van het optreden van de diverse koren.
 LOCATIE 2 DE OVERTOOM
Deze buitenlocatie recht voor het Fulcotheater, met zitbanken en statafels,  is voorzien van een mooi overdekt podium, met een prima geluidsinstallatie.
Het is op deze locatie waar zowel de opening als de afsluiting wordt gehouden.
LOCATIE 3 DE BIBLIOTHEEK
De Bibliotheek is gevestigd, samen met de Rabobank, in het gebouw links van het Fulcotheater ( dit gezien komend uit het stadscentrum) . De zanglocatie bevindt zich op de eerste verdieping.
LOCATIE 4 DE BASLIEK
Deze monumentale kerk uit 1887 is de afgelopen jaren geheel gerenoveerd, zodat u kunt genieten van mooie optredens in een prachtige omgeving met een bijzondere akoestiek.
De toren zal wellicht nog (deels) in de steigers staan.
LOCATIE 5 HET OUDE STADHUIS
Op deze historische plek treedt u op in de oude raadszaal van het oude stadhuis uit 1560. Het is een mooie en intieme ruimte, thans trouwzaal, compleet met piano.
LOCATIE 6 RESTAURANT STAFILI
Dit is een van de nieuwe locaties. In het restaurant wordt gedeelte ontruimt voor het optreden, terwijl u in het andere gedeelte kunt genieten van een fijne versnapering
LOCATIE 7 CAFE DE STEE
In de grote zaal van dit café hebben we een gezellig podium voor onze koren, terwijl de gasten zich hier rondom verzamelen, om zo samen te genieten van het optreden.
LOCATIE 8 BROERE
Ook dit is een nieuwe locatie met een mooie ruimte voor het podium en het publiek.
LOCATIE 9 DE OUDE NICOLAASKERK
In deze oude kerk, gewijd in 1310,  met praalgraf van Gijsbert van Amstel en zijn vouw Bertha, kunt genieten van de mooie akoestiek en van de diverse optredens
LOCATIE 10 HET STADSMUSEUM
Gezien vanuit de Nicolaaskerk aan de andere kant van het centrum, hebben we op het plein voor het Museum een overdekt podium met een goede geluidsinstallatie.
Uiteraard kunt u, zo u wilt het museum ook even bezoeken.
LOCATIE  DE VRIJPLAATS
Voor het Waaggebouw  uit 1779 midden in de winkelstraat staat een kleine tent, waar de koren/koorleden  vrij kunnen optreden. Vanuit de organisatie is hier veder niets gepland. Afgelopen jaren is hier enthousiast gebruik van gemaakt en wordt zeer gewaardeerd door het aanwezige publiek.
Projectgroep Fulco’s vocaal festival
Nieuwsbrief (02-2018) Fulco's Vocaal Festival 2018
Doormiddel van een aantal nieuwsbrieven willen wij alle betrokken bij het festival zoveel en zo goed mogelijk informeren over de voortgang van ons festival.
Wij zijn namelijk erg blij u te kunnen meedelen dat wij per 1 februari het maximaal aantal inschrijvingen van  55 koren hebben bereikt.
Daarmee is ons festival voor 2018 volgeboekt  en staan er inmiddels enkele koren op de reservelijst.


Bij het versturen van de uitnodigingen  eind oktober vorig jaar gingen wij nog uit van 50 deelnemende koren, maar gezien de snelheid waarmee de inschrijvingen binnen kwamen hebben wij er een extra locatie bij gezocht, zodat het aantal nu buiten de vrijplaats om op 10 locaties is gekomen.


Het toevoegen van een locatie heeft ook gevolgen voor het benaderen van extra locatie managers die van onschatbare waarde zijn voor het goed en op tijd laten verlopen van het festival ter plaatse en als vraagbaak voor de deelnemende koren.

Deze nieuwe locatie ligt ook binnen de grachten van onze historisch binnenstad, zodat het intieme karakter van ons festival met zanglocaties op loopafstand van elkaar behouden blijft.

De koren die ons de logo’s hebben aangeleverd worden binnenkort op onze website geplaatst, dus mocht u deze nog niet hebben aangeleverd dan graag alsnog mailen naar:

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Nu het aantal deelnemende koren vast staat, kunnen wij starten met het indelen van de koren voor wat betreft plaats en tijd.  Aangezien er heel wat koren voorwaarden of verzoeken hebben ingediend, wordt het indelen weer een hele uitdaging.  Maar we zijn er tot nu toe nog altijd in geslaagd bijna aan alle verwachtingen te voldoen.

De definitieve indeling wordt in de laatste week van april vrijgegeven.

De tussenliggende tijd hebben we nodig om elk koor op de juiste plaats te krijgen, overleg te voeren als het anders uitkomt dan gewenst en indien een koor onverhoopt niet mee kan doen er een zelfde type  koor bij te zoeken.

Wij houden u door middel van nieuwsbrieven de komende tijd op de hoogte van de verdere ontwikkeling en voortgang en zien er naar uit  u in ieder geval te treffen op 26 mei aanstaande.

Projectgroep Fulco’s vocaal festival
Nieuwsbrief (01-2018) Fulco's Vocaal Festival 2018
Allereerst wensen wij u heel voorspoedig en een gezond Nieuw Jaar toe.
In deze eerste 1e nieuwsbrief willen wij u graag even bijpraten over de huidige stand van zaken het Festival betreffende.
De werkgroep is al enige maanden onderweg en heeft dan ook een groot deel van de organisatie onder controle.
Een belangrijke zaak is natuurlijk de deelname van de koren. Immers zonder koren geen Festival.
Wij prijzen ons zeer gelukkig dat medio december inmiddels 46 koren zich  hebben ingeschreven, waarmee onze 7e editie weer een succes  kan gaan worden.
De binnenkomst van het  aantal inschrijvingen ligt in de lijn met de voorgaande  jaren.
Wanneer dit zich voortzet is de kans aanwezig dat we binnen 1 a 2 maanden de inschrijving compleet hebben en koren moeten gaan vragen plaats te willen nemen op de reservelijst.
Deze reservelijst wordt aangelegd, daar het ieder jaar weer, ten gevolge van onvoorziene gebeurtenissen  één of meerdere koren zich op laatste moment afmelden. Met deze reservelijst kunnen we dan toch weer een vol programma organiseren.
Ten aanzien van enkele vragen inzake deelname kosten het volgende:
Als Festivalorganisatie hebben wij onder andere te maken met de kosten van het huren van enkele grote binnen-locaties  met piano of vleugel, het huren/opbouwen van buitenpodia, tafels en banken, het verzorgen van geluidinstallaties, stagepiano’s op alle overige locaties, drukwerk, verzekering en nog diverse organisatorische en logistieke zaken, waaronder een grote golfkar.
De inschrijfgelden maken maar een gedeelte uit van de totaal benodigde baten.
Gelukkig zijn er  nog een groot aantal sponsoren die ons steunen, zodat wij in staat gesteld worden het festival te kunnen organiseren.
Dit alles en met de inzet van een groot aantal vrijwilligers maakt, dat we met elkaar weer kunnen gaan genieten van mooi muzikaal en gezellig Festival, dat mede hierdoor voor iedereen gratis toegankelijk is.
Tot slot melden wij u, dat de werkgroep nu volop bezig is met de voorbereidingen waaronder de opening en de afsluiting van het festival en het opstellen van het indelingsschema.
Wij houden u door middel van nieuwsbrieven in dit voorjaar op de hoogte van de verder voortgang en hopen u in ieder geval te treffen op 26 mei aanstaande.
Projectgroep Fulco’s vocaal festival